Hae tästä blogista

tiistai 25. syyskuuta 2012

Vanha kunnon Oster

Oster on yksi vanhimmista trimmauskoneista, joita Suomessa on myyty. Sillä oli aikoinaan todella hyvän ja kalliin laitteen maine. Nykyään hinnat on laskeneet, mutta Osteria käyttävät lähes kaikki eläinlääkärit, mitä tunnen. Se on hyvin laadukas varsinkin teriltään. Malleja on jo monia eri hintaisia ja teriä saa hyvin kaupoista. 

Tarvitsin tässä viime viikolla trimmeriä, ja kaivoin kaapista tämän historian jäänteen. Sain sen ystävältäni muutama vuosi sitten, koska hän ei tarvinnut sitä enää koiransa kuoltua monta vuotta sitten. Paketissa oli takuukuitti, joka kertoo, että laite on ostettu 1990. Se on siis 22 vuotta vanha. Ja nätisti kone surisee.

Paketissa oli iso täyttöpullo teräöljyä, pienempi putkilo teräöljyä, hammasharja ja pari terää. Öljykanisteri on maksanut aikanaan 72 markkaa. Vaihtoterä 179 markkaa. Se on ollut aikanaan iso raha – lähes vastaava määrä euroja.

Minäkin ostin tähän parikymppiseen koneeseen uuden terän vielä viime joulukuussa Mustista ja Mirristä. Koneessa ei ollut muuta vikaa, kuin että terät olivat tylsät. Nyt toimii hyvin ja leikkaa edelleen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti