Hae tästä blogista

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Keijo Paksujalka seikkailee ulkomaailmassa

Keijo Paksujalka, lyhyemmin Kepa, lähtee ja reissaa taas. Ollaan oltu sen kahteen ikävuoteen jo muutaman kerran matkassa. Se on ollut myös pari kertaa ilman minua reissussa. Muun muassa kun olin synnytyslaitoksella, kävi ystäväni Jaana laittamassa sen muiden koirien kanssa matkalle Salzburgin Maailman Voittaja -näyttelyyn. Nyt Kepatti on kolmatta kertaa lähdössä retkelle ilman mua ja jopa kahdeksi viikoksi. Tottakai mua jännittää! Miten se pikkupoika pärjää ilman mummoaan ja – minä tuota letkumakkaraa!!

Nyt pikkuäijän (ihmislapsen) kanssa en voi reissata niin paljoa, mitä haluaisin. Ja on sitä matkailtu viimeisen 20 vuoden aikana, nautitaan välillä kotona. Siksipä lähetän Kepan ystävän matkassa, joka matkaa vain yhden oman koiransa kanssa. Kepa on yksi hienoimpia kasvattamiani koiria ja sillä on potentiaalia Euroopassakin, joten tottakai käytän tilaisuuden esitellä sitä maailmalle. Jos maailma ei tule tänne, Kepa lähtee maailmalle.

Kepa lähtee tällä kertaa Romaniaan. Moniko on käynyt siellä, käsi ylös! Jaaha, ei ole tainnut moni olla käynyt. Minun koirani on kulkeneet maailmalla keskimäärin enemmän kuin suuren ikäluokan 60-vuotiaat Suomalaiset. Ja aika moni sitä nuorempikaan ei ole nähnyt maailmaa yhtä paljon kuin vaikka Kira tai Jola. Tai yhtä monia kulkuvälineitä ja yöpaikkoja.

Romaniassa siis on keskiyön Dracula koiranäyttely, joka järjesteään Draculalinnan puistossa. Best In Show alkaa keskiyöllä roihujen valossa ja BIS-tuomari tuodaan ruumisarkussa isoon kehään. Tuomarilla on tietysti smokin päällä musta viitta. Kaikki on toteutettu hienosti teeman mukaan – teemoitus ja tuotteistus on tervetullut lisä tylsään koiranäyttelymaailmaan! Meidät paantuneet kehänkiertäjät saa lähtemään – vaikka Romaniaan – jos joku keksii jotain erilaista. Kyllä minäkin sinne vielä joskus ja Kepa jo tänä vuonna.

"Draculan" lisäksi Kepa osallistuu Euroopan Voittaja -näyttelyyn. Yhteensä 5 kansainvälistä näyttelyä reilussa viikossa. Toivottavasti se nyt tuo jotain meriittiä tullessaan. Romanian Muotovalion arvon nyt ainakin. Sitä varten matkaan lähtee varmuuden vuoksi rekisteripapereiden kopio, valiotodistus ja valionarvonvahvistusta varten 40 euroa. Näissä maissa kun vahvistuksesta pitää maksaa ja sillä järjestöt keräävätkin ison potin vielä ulkomaalaisilta ilmoittautumismaksun lisäksi.

Matkaan olen pakannut jo valmiiksi myös EU-passin, näyttelyhihnan, kamman, peittoja, boxin ja ruokaa. Pyyheliinan ja shampoot laitan myös varmuudeksi mukaan. Kepalla on niskassa Bayvantic liuos loisia estämään ja 28 päivän säännön mukainen heisimatolääkitys on voimassa.

Kotona jännään Facebookin ja kännykän kanssa, mistä viestimestä milloinkin tulee "Lötjöskän" kuulumisia ja tuloksia. Katsellaan kuinka jätkän käy! Bon Voyage Querido Mio!

Kepan toiletpussukasta löytyy tärkeimmät paperit ja välttämättömyydet.

Muovikassillinen ruokaa ja muut tarvikkeet Kepan matkareppuun ja poika matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti