Hae tästä blogista

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Ilmaa autoon - turvallisesti

Tämä kirjoitus ei käsittele, miten ilmaa lisätään auton renkaisiin tai tulemaan pakoputkesta ulos. Nyt on kyse kuumasta ja raikkaasta ilmasta. Ensimmäinen on vaarallista ja jälkimmäinen toivottavaa oli autossa mitä tahansa elollista. 

Koirat ovat sisällä autossa ja pitäisi pysähtyä kesähelteellä kauppaan tms. asioille. Haastava tilanne. Jos aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta on ongelmia ilmassa. Olisi jätettävä vähintään ikkunoita auki ja saatava ilma kiertämään, ettei auto ole hetkessä yli 50 asteinen pätsi koirille. Vaikka pelkät avatut ikkunatkaan eivät pidä kuumuutta montaa minuuttia ulkona, jotain pitää keksiä hetken pysähdykselle.

 On olemassa yksi helpottava koukkulaite, joka auttaa asiaa niin, että takaluukustakin saa ilmaa virtaamaan. Useinhan koirat ovat takaluukussa ainakin farmariautoissa.

Koukku asetetaan takaluukun lukon vastakappaleeseen ja ruuvataan ruuvattava osa lähelle koukkua, jottei kukaan pysty sitä avaamaan liukkailla sormillaan.

Sen jälkeen painetaan luukku kiinni ja painetaan ovet keskuslukituksesta lukkoon tai takaluukun lukosta lukko kiinni. Koirat ja tavarat ovat turvassa, mutta tämä kapine pitää huolta, että ne saavat alareunasta ja sivuilta ilmaa.

Auto myös on paikallaan, kun tulet kaupasta, koska ovet ovat lukossa. Tämä kapistus maksoi noin 10 euroa Ruotsissa. Niitä saa myös Suomesta, mutta älkää kysykö mikä on tämän kapistuksen oikea nimi.

Valmistaja on paketin mukaan Karlie, joten sillä hakusanalla ehkä löytyy – jostain.
Aseta koukku takaluukun lukon
vastakappaleeseen.

Takaluukku kiinni ja ovet lukkoon.

Yksinkertaista ja ilma kulkee!

2 kommenttia:

  1. Hei! Mahtava blogi sulla :-) Tähän postaukseen "pakko" kommentoida, että tuo on aika mainio kapistus. Meilläkin on tälläinen "ilmahaka" takakonttiin. Maksoi viitisen euroa Mustin ja Mirrin verkkokaupassa. Ei ole samaa merkkiä, mutta samaan tarkoitukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti ja kiva, että löytyy lukijoita! Tiesin, että jostain näitä saa Suomestakin. Nyt vaan Mustiin ja Mirriin, jos joku tarvii näitä.

    VastaaPoista