Hae tästä blogista

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Sattuipa ripuli pentulaatikkoon

Tulipa aika show, kun annoin 3 viikkoisten pentujen emälle kuivattua peuranlihaa. Siltä meni maha totaalisen sekaisin ja pennut saivat samoin ripulin.

Niinpä ihan silmissä näin kun ensin yksi alkoi kipristellä ja pissata "vettä". Sitä seurasi koko porukka muutaman tunnin sisällä. Olin jo siinä vaiheessa, kun ensimmäinen alkoi ripuloida, hakenut läheiseltä eläinlääkäriltä kunnon arsenaalin "vasta-aineita". Inupektillä ja Attapektillä oli jo aloitettu ennen lääkepussukan saapumista, mutta näillä tehoaineilla päästiin hoitamaan ripuliaaltoa heti alusta lähtien.

Pennut madotettiin aluksi ihan varmuuden vuoksi. Näin mitkään vatsan hyviä bakteereja vahvistavat tahnat eivät mene hukkaan. Samoin pentujen keskelle laitoin parin tunnin välein lämpimällä vedellä täytetyn mehukanisterin. Toin myös pentulaatikon vierelle ylimäärisen lämmittimen, jotta laatikossa on tasaisen lämmintä ja energiaa ei kulu pennuilla ruumiinlämmityksestä huolehtimiseen.

Onni tässä tapauksessa oli se, että tiesin mistä ripuli johtui. Ripulin aiheuttajia on myös parvovirus, joka onkin ikävämpi vieras talossa, jossa on koiria. Muistan edelleen yli 15 vuotta sitten sairastamani ruokamyrkytyksen ja sen tuskan. Vaikka se kesti vain alle puoli vuorokautta, luulin kuolevani siinä tärinässä.

Ensimmäisen pennun ripuloinnista seuraavat vajaa 2 vuorokautta oli armotonta paperien vaihtoa, kahden tunnin välein pentujen nesteytystä ja lääkintää. Peitot lensivät ensimmäisenä pois, jotta pentulaatikko pysyi mahdollisimman siistinä ja nopeasti siivottavana. Kuin salama alkanut voimakas ripuli loppui lähes yhtä nopeasti, kuin oli alkanutkin. Pelästytti kyllä tehokkaasti.


Lämpö on pienen pennun paras kaveri, jos vatsaan koskee.

Tehobakt, Inupekt, Attapekt, Puppyboosteri, Canex, yhden vatsalääketuubin nimeä en muista.
Lämminvesipulloilla riitti kavereita. Ripuli loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti