Hae tästä blogista

lauantai 22. syyskuuta 2012

Makupalavaihtoehtoja näyttelyyn

Näin Citymarketissa näitä kana-makupaloja. Eli jotenkin kuivattua kanan filettä. Ystäväni käyttää näitä aina näyttelyissä, mutta en ole ennen törmännyt näihin hyllyssä. Tai en ole ehkä reagoinut.



Makupaloja käytetään näyttelyssä houkuttamaan koira hyvään ryhtiin seisotettaessa sitä tuomarille. Sillä saa pään ylös, jolloin selkälinja suoristuu ja ryhdin ansiosta se näyttää niin hyvältä kuin mahdollista. Hyväkään koira ei näytä "miltään", jos se seisoo pää alhaalla, hartiat lysyssä ja selkä köyryssä. Esittämisellä on väliä!

Koiranäyttelyissä parhaita makupaloja koiralle on sen omat herkut ja tietysti voimakkaasti tuoksuvat. Annan ensikertalaisille vihjeeksi, että jos kotona kelpaa koiranruoka tai joku kuiva keksi makupalaksi, näyttelyssä pitää olla asteen tai kaksi paremmat herkut.

Jos koira on hiukankaan jännittynyt, sille ei kelpaa "tavalliset namit". Lihapulla, juustokuutiot ja nakinpalat toimii yleensä aina, kunhan suurin jännitys on lauennut. Se, syökö koira näyttelypaikalla ylipäätään parastakaan herkkua kertoo sen jännitystilasta. Sitä voit käyttää myös mittarina, miten paljon on paras sitä totuttaa paikkaan ennen kehään menoa. Kun koira ottaa kädestäsi makupalan, sillä on jonkinlainen toimintakyky. Jos mikään ei kelpaa ja koira vaan pälyilee ympärilleen, se on tosi jännittynyt.

Niin halpoja kuin eineslihapullat nykyään ovatkaan, ne on kamalia muusaantuessaan taskun pohjalle. Samoin kun housun materiaali imee kaiken rasvan juustosta, siitä tulee kivan kovaa ja housuihin ärsyttävä rasvaläikkä taskun kohdalle. Siksi kuivatut lihaherkut on hyviä.

Kuivattu kala, kuivattu kana ja kaikki lihat toimivat ja ovat kivoja taskussa. Minun koirieni herkkua on vuosikaudet ollut keitetty, sen jälkeen viipaloitu ja lopuksi uunissa 70-100 asteessa kuivatettu maksa. Sitä aina välillä jaksan tehdä koirille, mutta liian harvoin. Siksi on hyvä, että jotain näitä saa kaupasta myös ostettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti