Hae tästä blogista

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Värikkäitä valojuovia pimeydessä

Tallille kääntyi auto, jossa ajattelin ensin olevan sisällä jouluvalot. Eipäs ollutkaan. Olikin pari vauhdikasta dobermannia.

Nämä on hauskat koiran valopannat. On kyllä pantojen kantajatkin hyvin hupaisia koiria. Punainen ja sininen valo seuraavat toisiaan koirien kiitäessä pitkin tallitietä. Valojuova pomppii laukan tahtiin ja välillä törmäilee toisiinsa.

Tallilla viipottaa illan pimeydessä kaksi Anniinan dobermannia sillä välillä, kun hän on sisällä laittamassa hevosta kuntoon. Tallikaveri Anniinan koirat saavat näin hyötyliikuntaa pihalla etsiessään hiiriä. Välillä ulkopuolelta kuuluu tuhinaa ja nuuskutusta, kun kivijalan vieressä dobermannit tonkivat lumipenkkoja.

Tämä on ennenkaikkea reilua ja ystävällistä kaikille hiippailijoille, ettei ihan huomaamatta dobermanni läähätä vieressä. Ehtii edes valoihin vähän reagoida ennen kuin tulee iloinen suojelukoulutettu kaveri viereen 40 km tunnissa kysymään, että milläs asioilla muuten liikut. Saa olla vikkelät jalat, josko aikoo pinkaista valoakin nopeammin pois alueelta.

Sukupuoliroolien mukaan poikakoiralla on tietysti sininen valo ja tyttökoiralla punainen. Pantojen valo sammuu, kun pannat ripustetaan tietty kohta ylöspäin. Ja syttyvät, kun pannat otetaan taas käyttöön ja ovat liikkeessä koiran kaulassa vaakasuunnassa.


Autossa on jotain valoisaa sisällä odottamassa ovien avautumista.

Tarkkaavainen dobermanni ja iloinen valopanta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti