Hae tästä blogista

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Nettikirpputoreilta hevostavaraa riimusta traileriin

Meidän tallissa on nettikirppisbuumi. Facebookin palstoja tulee selattua välillä ilman mitään tarvetta. Silkkaa hulluutta, kun meillä kenelläkään ei ole edes omaa hevosta! Meillä kaikilla kolmella on käytössä ratsut, mutta kukaan meistä ei omista niitä. Loimea, satulaa ja kaikenlaista muuta tarviketta sen sijaan on tonnikaupalla. Painossa.

Mitä halvempi tai parempi ostos, sitä suurempi tyydytys ja hurmio. Anniinan kanssa vertaillaan ostoksiamme ja kehuskellaan hyvillä kaupoilla itseämme ja toisiamme. Varsinkin loimia on hankittu netin runsaudensarvesta nyt kuluvana talvena monia kappaleita. Loimihintatuntuma alkaa olla jo hyvä. 

Huuto.netistä, Facebookista, Hevostalli.netistä, torilta ja monista muista sivuista löytyy vaikka mitä huokealla hinnalla. Ja kusti polkee, kun jotain kivaa löytyy. Riimua, nahkasaapasta, kuolaimia ja satulahuopia useitakin värejä. Hevosharrastus on kallista tai sietämättömän kallista – riippuen mausta. Järkevillä ostoksilla pääsee kohtuuhintaan, kun seuraa käytettyjen tavaroiden markkinoita.

Viime viikolla tuli postissa ennen joulua Odessalle ostamani ihottumaloimi. Toimitus vähän viivästyi, kun juuri ennen joulua postissa oli joka päivä kohtuuttomat jonot. Lohduttelin myyjää, että ei ole kiirettä postittaa, sillä meillä ei ole vielä ötököitäkään.

Pari päivää sitten tehtiin taas loimikauppaa Prisman parkkipaikalla. Tästäkin kaupasta olen erityisen onnellinen ja ylpeä. Neljällä kympillä on Odessalla nyt juuri minun makuuni sopiva ruskea villaloimi. Se istuu kuin sukka päähän pankkiryöstäjälle.

Eilen löysin ihanan hevostrailerin. Se on juuri mun tyylinen, värinen ja olisi niin kiva – kaiken muun perusteella, paitsi että puuttuu auto, joka jaksaisi vetää sitä. Tai että olisi edes koukkua autossa. Traileri oli tonnin painavampi, kuin normaali trailerit, mutta pari tonnia halvempi kuin muut käytetyt. Valmentajani lupasi ystävällisenä myydä maasturinsa 14 000 eurolla, jotta voisin vetää sitä. Nyt taidan laittaa netin kiinni, ettei tule säästäminen kalliiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti