Hae tästä blogista

torstai 7. helmikuuta 2013

Turhuuksien markkinat

Olen nähnyt jo vaikka mitä tuotteita ja turhakkeita eläimille, mutta nyt pomppasi jotain hullua esiin espanjalaisessa ruokakaupassa!


Nimittäin Espanjasta saa kuivamuonan päälle laitettavaksi kastiketta koirille. Blogissa on nyt hetken Espanja-teemaviikot, koska juttua sieltä on yllin kyllin kerrottavaksi.

"Tiedättehän, miten harmittavaa on, jos koira ei syö..?", voisi joku koiramummo sanoa. "Kuivamuonakin on joka päivä samanlaista. Pitäähän sille jotain tehdä, ettei Haukku kuole nälkään". Ihmisetkin syövät pihvinsä kastikkeen kanssa, niin ajatus varmaan on, että koiralle maistuu ateria paremmin kastikkeen kanssa.

Mielikuvissa vedotaan siis ihmiseen ja hänen makutottumuksiinsa. Se lähtee jo pullojen väreistä. Eikö vaan, ne on kuin sinappi- ja ketsuppipullot? Oletteko koskaan miettinyt näitä koirien liharuokia? Olen monesti niitä katsonut, että paljonko niihin pitää käyttää aikaa, rahaa, väriaineita ja hajusteita, jotta ruokapurkin metallikannen avattuaan ihmiselle tulee miellyttävä tuoksu ja kokemus. Sillä koiranruuat myydään.

Harmahtavaa järkyttävän haisevaa massaa ei ihmiset purkissa kotiinsa toisi. Jos olisi lehmän mahalaukkua purkitettuna. Joten kaikki liha- ja elinmassa pitää värjätä, puristaa neliönmalliseksi ja hyytelöidä sopivan pehmeäksi vielä hajustaa lihapadalta tuoksuvaksi.

Olen ollut mainosalalla toistakymmentä vuotta ja tiedän, että juuri ihmisen mielikuviin ja aisteihin vetoamalla myydään tuotteita. Myös koirien suuhun.

Lisäaineita näissä kastikkeissa on varmasti kilometrin verran. Tarvitaanko koiranruokamarkkinoilla vielä tätä sekoittamaan ja vääristämään ihmisten ajatuksia koirien ruokinnasta? Kaikenlaista kummallista jo on myynnissä "koiran hyvinvointiin".

Maahantuojat hoi! Älkää tuoko tätä Suomeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti