Hae tästä blogista

lauantai 2. helmikuuta 2013

Joululahja pikkulinnuille

Olen kyllä taas niin iloinen. Kahden pienimmän eläimeni puolesta. Lintujen!

Olen pitkään etsinyt isoa käytännöllistä häkkiä undulaateilleni. Se löytyi aatonaattona Kirkkonummen Faunattaresta! Ostin syksyllä jo yhden ison häkin, mutta se oli isommille papukaijoille ja pinnaväli oli niin iso, että siitä olisi päässyt undulaatit läpi. Se meni virolaiselle au pairilleni heidän neitokakadunsa iloksi.

Sen jälkeen olen aina eläinkaupoissa tähyillyt isoja häkkejä ja monena iltana selannut tori.fi ja muita netin myyntipalstoja. Lintuja pidetään yleisesti liian pienissä häkeissä. Yhdellä lintupalstalla oli hyvä tyyli markkinaosastossa. Ensin oli eri lintulajien häkkien minimimitat eläinsuojelusäädöksessä. Jos myyntiin ilmoitettiin liian pieniä häkkejä, ylläpitäjä laittoi ystävällisen viestin ilmiotuksen perään, että tässä häkissä ei saa pitää lintua kuin kuljetuksen tms. väliaikaisen tilanteen ajan.

Sisustin tämän häkin pesualtaalla, ruokakipoilla, keinuoksilla, kalkkikivellä, hiekka-astialla, yhdellä vesiautomaatilla ja kahdella ruokakipalla. Myös tuoreruualle on pidikkeet. Oksat, joita minulla oli, on liian lyhyitä, joten haen ulkoa luonnonoksia, jotka samalla olisi vähän eripaksuisia. Näin kynnet kuluu hyvin tai ainakin, jos laitan hiekkapaperia oksiin joihinkin kohtiin. Toisen juoma-automaatin aion myös vielä laittaa häkkiin.

Näin keskitalvella on ihanaa, kuunnella lintujen sirkutusta. Linnunlaulua kuunnellessa voi itse laulaa, että "no onkos tullut kesä näin talven keskelle..." Nyt on laitettu ainakin kunnon pesä pikkulinnuille!


Tessa ja Tuukka uudessa kotihäkissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti