Hae tästä blogista

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Marian heppakoulu osa 2

 Marian Heppakoulu jatkui tässä iltana muutamana harjauksen merkeissä. Maria oli kätevänä emäntänä ostanut halvennuksesta kivan harjasetin, mitä piti päästä testaamaan. Nyt on Centalla ihan omat harjat jotka ovat söpöä vaaleansinistä sävyä.

Laatikosta löytyi pitkäjouhinen pölyharja, lyhytjouhinen ja pehmeä pölyharja, kovempipiikkinen kuraan sopiva harja, pääharja, kumisuka ja hikiviila. Pikkisuan pitää Marian vielä hankkia, jotta saa putsattua jouhet ja karvat harjoista. Samoin kamman Centan pitkää harjaa varten ja kaviokoukun. Se toimenpide vaatii tosin vähän vielä rohkeutta ja luottamusta heppatytöltä.

Toki kunnon heppatytöllä pitää olla nimi laatikon päällä ja mieluiten myös sydänkuvioita. Niinpä autoin vähän Mariaa taiteilussa tussien kanssa.

Jokaista harjaa piti kokeilla ja yhdessä käytiin läpi milloin on syytä käyttää mitäkin harjaa. Ja mihin suuntaan pitää mistäkin harjata. Myötäkarvaan vaan joka kohdasta, arvasi Maria ihan oikein.

Nykyisessä kevätsäässä kura on ehtymätöntä luonnontuotetta ja sitä löytyi Centankin pinnasta kiloittain. Niinpä harjat Marian käteen ja liikkumaan karvan pinnalla rivakasti.

Centa sai nuokkua rauhallisesti käytävällä harjauksen aikana ja muut heposet kadehtia tätä huomionosoitusta.

Harjauskoulun lopuksi havaitsimme kevään ensimmäisen hyttysen kiiltävän karvan pinnalla! Juhuu! Nyt ne ovat taas täällä ilonamme. 

Lopuksi moiskahti kiitospusu keskelle pehmeää turpaa. Nyt Centan jouhet kiiltävät ainakin hetkisen, kunnes se taas piehtaroi pihalla. Mutta sittenpä Maria pääsee taas heppaharjalaatikkonsa kanssa hommiin.

1 kommentti: