Hae tästä blogista

tiistai 17. toukokuuta 2011

Huusholli mullin mallin

Ennen ensimmäistäkään lausetta lausun nöyrimmät anteeksipyyntöni pitkästä tauosta. Tulette seuraavista viesteistä huomaamaan, että talo on täynnä elämää. Totaalista eläinelämää. Tämä jos mikä on sitä Peppi Pitkätossu -elämää, jossa kaikki on hyrskyn myrskyn tai ainakin vinksin vonksin.
Tällainen määrä mäyräkoiramatoja vie yllättävän nopeasti kaiken liikenevän ajan.
Saran mahan sisus kahden viikon iässä onnellisina päiväunilla.

Mutta se on meille tuttua ja hyvin luonnollista, joten antaapi mennä omalla painolla eteenpäin. Kevät on aina eläinten lisääntymisen aikaa. On kanin ja undulaatin poikasia ja tietysti koiranpentuja. Niiltä ei näin keväisin voi välttyä, kun on paljon pentujen odottajia ja paljon jalostuskoiria. Kaikki eivät pääse lisääntymään, vaan vain korkeiten meritoituneet ovat ensisijalla.

Tällä kertaa meillä on jättipotti, kun kahdeksan pentua pyöräyttänyt Sara on juuri kruunattu Vuoden Pitkäkarvainen mäyräkoira Suomessa. Mikä onkaan paras aika pitää pentulomaa, kuin arvokkaimman palkinnon kruunaamisen hetkellä. Ja kenties kaikkien aikojen nuorimpana mäyräkoirana ja kaikkia rotuja korkeimmilla pisteillä. Nöyrä kumarrus Tanskaa kohden, mistä Sara yllättäin meille saapui.

Meillä on tässä keväällä paljon tapahtumaa ja kesän supermatkaa Pariisin Maailman Voittaja -näyttelyyn järjestellään jo kovaa vauhtia. Se on kuitenkin loppuhuipennus ja sitä ennen on vielä paljon raakaa työtä tulevien toivojen saamiseksi maailmalle.

Pörrö alias Appelsiini on käymässä meillä  ja se nauttii
täysillä ensimmäisistä ulkoilukerroista.
Kevään kaikki viikot on täynnä pentujen uusien perheiden kanssa tutustumista, pentujen vertailua, uusien asioiden opettamista monelle ensikertaa koiraa hankkivalle. On ihana tavata perheitä, jotka aivan innoissaan saapuvat katsomaan uutta perheen jäsentään. Juuri se on asia, miksi tätä – pitkiä päiviä ja loputonta siivoamista jaksaa vuodesta toiseen. Näiden ihmisten kanssa jaetaan tulevina vuosina ilot ja surut. Osasta tulee hyviä ystäviä, osasta tiimin jäseniä ja osan kanssa kuullaan silloin tällöin. Mutta kaikilla meillä on yhteneväisenä tekijänä nämä melkoiset borderterrierit ja kahelit mäyräkoirat, joiden kanssa me elämme.

Mielessä on ainakin sata aihetta, mistä teille ihanat lukijat pitäisi kertoa. Yritän purkaa sumaa ja välittää teille tätä kevään monipuolisinta aikaa, kun luonto puhekaa kesään. Nyt menette ulos joka iikka ja nautitte keväästä. Pian se on oikeastaan jo kesä, koska tallilla on ensimmäinen pääskynen muuttanut heinälatoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti