Hae tästä blogista

maanantai 22. lokakuuta 2012

Ärsyttävintä koiran omistamisessa

Koirissa on lukuisia mielihyvää tuottavia asioita omistajille. Niiden negatiivisista asioista yleensä kysytään kasvattajalta. Eniten sisälle pissaamisesta ja pahanteosta. Miten estää se?

Opettamalla pissaan ulos ja estämällä koiran pääsy sellaisten tavaroiden luo, jotka voisi kiinnostaa ja etenkin on syytä jos niitä ei voi mikään maailmassa korvata. Myös mielekäs tekeminen ja liikunta on ehkäisykeinoja, jotta omaa aktiviteettia ei tarvitse keksiä. Helppoa periaatteessa.

Koiria ei voi kasvattaja ohjelmoida etukäteen ja vähän huonosti pahoista tavoista jälkikäteenkään. Täysin mahdotonta on ohjelmoida niitä kenenkään taholta puhelimitse. Eli on itse toimittava ennaktaehkäisevästi.

Itselle ehdottomasti ärsyttävintä on roskiksen tuhoaminen. Siihen on vain yksi syyllinen - minun huolimattomuus - ja sekös siinä ärsyttääkin.

Esimerkiksi jos tänään olisin vienyt roskiksen aamulla ulos asti, enkä jättänyt verannalle odottamaan sitä ulos viemistä, Sara ei olisi voinut levittää sitä.

Turha siinä raivota Saralle, joka on himoinnut kanasuikalerasiaa pohjalta ja samalla levittänyt kuusi suodatinpussia, banaaninkuoria ja kaikkea muuta ruokajätettä. Iljettää, ärsyttää, raivostuttaa.

Siivoan muristen, katson peiliin ja yritän unohtaa nopeasti, jotta tapaus ei harmita koko päivää. Syyllinen kun löytyi peilistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti