Hae tästä blogista

perjantai 5. lokakuuta 2012

Rupikoiran hoitoviikko 3

Rupikoira kävi lääkärissä. Näyttää siltä, että tältä osalta viimeisen kerran. Tällä tarinalla on ainakin tältä osalta onnellinen loppu.

Rupikoira on ollut minulla nyt kolme ja puoli viikkoa. Se tuli kaula sekä posket mätiviä rupia täynnä ja nenän päällä oli myös kaksi syvää rupea. Tähän mennessä se on saanut Dectomax-loispiikin, Malaseb-pesuja, hydrokortisoonia rupiin, Clorexyderm Spot Geliä rupiin sekä antibioottikuurin.

Jälkitarkastuksessa turkki todettiin edelleen nahkeaksi, joka johtuu lisääntyneestä talinerityksestä, joten pesuja Zincoseb-shampoolla tehdään vielä muutaman kerran. Siinä oleva sinkki auttaa ihoa. Myös B-vitamiini kuuri on paikallaan jotta tämä rautarouva saa turkkinsa kuntoon.

Kun iho on nyt kunnolla parantunut, oli aika päästää vanha ja kuollut turkki tuskistaan. Rupikoiran karkea turkki nypittiin, tassukarvat leikattiin alta ja reunoista ja korvakarvat ajeltiin koneella. Kaula ja kuono oltiin ajettu koneella jo rupien märkimisen aikaan, jotta karva ei haudo ihoa. Hoitaminen lyhyessä turkissa on helpompaa ja märkivät kohdat pääsevät kuivumaan.

Hampaista tehtiin myös kartta, mitkä ovat vaurioituneet metsästyksen lomassa jotta niitäkin voidaan jatkossa seurata. Ikenet ovat kaikki kunnossa ja Rupikoira ei arista niistä mitään, joten se selvisi ilman hampaiden poistoa. Hymy on hieman hioutunut, mutta ei harva.

Iloisesta Rupikoirasta tuli iloinen ja virtaviivainen hytkyvä makkara. Tämä koko episodi ei ole sitä juurikaan hidastanut ja sen elämän ilon vuoksi on ollut ilo sitä hoitaa. Se on valmis koittamaan uutta uraa metsästyskoirana vähän rauhallisemmassa lajissa eli sorkkaeläimiä ajavana. Se on loistava luolakoira, mutta yritämme saada sille loppuelämän kotia, jossa siitä huolehditaan hyvin ja se viedään eläinlääkäriin, mikäli sen kunto sitä vaatii.

Kaiken hoitotoimenpiteiden jälkeen ihmetyttää, miksi ihmiset antavat koiran raaputtaa ja kärsiä enemmän ja enemmän mätänevistä ruvista kolme kuukautta viemättä koiraa eläinlääkäriin. Netti ei ole siinä kohtaa oikea paikka hakea tietoa, kun koira tarvitsee lääkekuuria. Tämä vaiva olisi ollut nopeasti hoidettu, kun se olisi tehty jo kesäkuussa, kun oireet alkoivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti