Hae tästä blogista

torstai 11. lokakuuta 2012

Aneeminen mäyräkoira eläinsairaalassa

Täällä reportteri YES:lta eli Helsingin Yliopistollisesta Eläinsairaalasta. Tilanne ei ole jännittävä vaan potilaan tila on vakaa ja meillä aavistuksen tylsää.

Kun koira sairastaa, tila voi mennä huonommaksi hetkessä. Kaikki olisi niin paljon helpompaa, kun koira osaisi sanoa, että "Vie minut huomenna terkkarille, kun vähän heikottaa". Sitten kun on ihmisenkin huomattavissa, että joku on pielessä, vaiva on saattanut olla jo pitkään koirassa.

Lähdin ambulanssikuskiksi ystävälleni, koska hänen mäyräkoiransa oli pissannut verta pari päivää. Tänään nuori koira oli jo aivan veltto antibioottikuurista huolimatta. Ystävälläni ei ole autoa ja mies oli lähtenut asioilleen, eikä olisi palaamassa vielä useaan tuntiin.

Miestä kuuluu auttaa mäessä ja varsinkin alamäessä, joten poika kaukaloon, piltti-purkki ja lusikka mukaan ja sitten matkaan. Ensimmäinen stoppi oli Siuntion Eläinlääkäreilllä Sjuvetissä. Kuvasarja alla on sekalaisessa järjestyksessä, koska kirjoittelen tätä iPadilla Eläinsairaalan odotushuoneessa.

Heidi Rosengren Sjuvetissä tutki verinäytteet ja otti röntgenkuvat. Pikkupotilas oli selvästi aneeminen, perna suurentunut ja huohotti. Koska ei ihan tarkkaan tiedetty vaivaa ja koiran tila huononi jo parin tunnin labratulosten tutkimusten aikana, oli syytä lähteä eläinsairaalalle.

Niinpä täällä eläinsairaalan aulassa istutaan koira ja poika "kainalossa" ja odotellaan seuraavia tuloksia. Välillä on leikitty eläinlääkärissä oloa pikkuäijän kanssa hänen lelumäyriksellä. Ukkeli on myös asiaankuuluvasti punnittu koiravaa'alla jo Sjuvetissä. 8,3 kiloa farkut jalassa.


Alkuasetelma Siuntiossa. Koira vielä jaloillaan, poika ei.
Tutkimusta illansuussa YES:llä. Anteeksi, näin pois lähtiessä vasta valokuvauskiellon :-)
Pikkuäijän koira oli myös lääkärissä.
Mukana Siuntiosta Yliopistolliseen eläinsairaalaan lähti verinäyte kylmälaukussa.
Kaikki alle 100 kiloiset punnitaan – eläinlääkärissä (kansanviisaus väittää, että neuvolassa).
Heidi otti potilaan kainaloon kun se jäi päivällä Sjuvet:iin tutkittavaksi.
Illalla 17 jälkeen osoitteena oli Yliopistollinen eläinsairaala YES.
Potilas YES:n odotussalissa. Rauhallinen ja vakaa.
Potilas pidettiin matkan ajan lämpimänä – ja verinäyte viileänä. Siuntio–Helsinkimatka taittuu alle tunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti