Hae tästä blogista

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Muuttuvat olosuhteet

Pipsa asuu Porissa.
Koska meillä on tukikohtia yksi ja puoli, tulee aina välillä pakattua koko konkkaronkka pakuun ja suunnattua Poriin. Siellä toinen puolikas hoitaa toista puolta koirista ja muista eläimistä.

Tänään on taas päivä, että lähdetään karvakorvien kanssa automatkalle. Mukaan pakattavia muuttotavaroita on listassa keittiön pöydällä. Onneksi Porissa on osa päivittäisistä tarvikkeista jo valmiina ja suurimmalle osalle koirista ulkotarhamahdollisuus päivän ajaksi. Se helpottaa kummasti arjen pyöritystä ja koirien ulkoilutusta. Hyvällä säällä saa nuoret koirat riehumaan pihalle ja nekin on tyytyväisiä ja rauhallisia. Nyt varsinkin ilma on mitä kaunein ja aurinkoisin koirat rakastavat pihalla oloa. Sää on mukava myös autoajeluun.

Kanit jäävät talonvahdeiksi ja Maria pitää niistä hellästi huolta poissaollessani. Ystävien apu on kullan kallis, kun omistaa eläimiä!

Autossa koirat matkustaa aina vahvoissa rautarunkoisissa kuljetusboxeissa, jotka on kiristysliinalla tukevasti kiinnitetty autoon kiinteäksi. Näin koirille käy mahdollisimman vähän vahinkoa, vaikka auto kierähtäisi katon kautta ympäri. Samalla lentävä boxi ei pääse murhaamaan minua. Jo pienessä äkkipysähdyksessä kevyt pieni koira voi lentää päin penkkiä, tuulilasia tai tippua jalkotilaan ja loukkaantua vakavasti. Tai irrallaan lentävä boxi viedä kuskilta tajun kankaalle.

Ystäväni on vuosia sitten ajanut toisen auton perään kääntyessään taaksepäin katsomaan, mitä pahoja hänen koiransa puuhailee takapenkillä. Itsellä on kerran vapaana autossa ollut pentu juossut polkimien alle. Luojan kiitos, silloin ei tarvinnut jarruttaa äkkinäisesti! Koira voi siis itsekin vapaana ollessaan aiheuttaa vaaratilanteen.

Koira tottuu kuljetushäkkin verrattain helposti ja pienen protestointiääntelyn voi jättää omaan arvoonsa. Eihän lapsiakaan jätetä kotiin, vaikka ne vinkuisivat, että mummolaan ei haluttaisi lähteä. Kyllä koiraltakin voi vaatia pientä kuuliaisuutta vastaavassa tilanteessa. Häkissä koira sitäpaitsi oppii nukkumaan matkat ja pitää sitä omana turva- ja nukkumapaikkanaan kyläpaikassakin.

Matkapahoinvointia voi helpottaa nuorella koiralla totuttamalla sitä säännölliseen ajeluun ja välttämällä ruokaa juuri ennen matkaa. Maha tyhjänä ei myöskään kannata koiraa ensi kertoja ajeluttaa, sillä sekin voi aiheuttaa pahoinvointia. Äärimmäisenä hätäkeinona voi kysyä eläinlääkäriltä pahoinvointiin lääkettä, mutta tähän mennessä pahoinvointi on loppunut tottumisen myötä itsekseen kaikilta omilta ja tuttujeni koirilta.

Hello visertäjät, pian nähdään!
Jos rakastat koiraasi ja välität omasta turvallisuudestasi, koirasi matkustaa boxissa, joka on kiinni tukevasti joko penkissä tai tavaratilassa.

Takaisin Porista tullessa minulla on mukana nuoria undulaatteja, joita eläinkauppa on tilannut sekä kaksi uutta lintuasukkia myös tänne meille laulelemaan. Toivottavasti voitan kädenväännössä ja saan ainakin ihailemani valkoisen undulaatin poikaystävältäni tänne Siuntioon. Pitäkää peukkuja, niin saatte valokuvia siitä kaunokaisesta.

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti