Hae tästä blogista

perjantai 1. heinäkuuta 2011

Nokka kohti Pariisia vol. 7

Tänään ei ole ehtinyt tapahtua paljoa Pariisiaiheista. Vielä.

Tein silti päätöksen, että vuokraan auton lentokentältä, jotta boxit ja koirat kulkee kaikkein parhaiten hotellien ja näyttelyalueen väliä. Näin meillä ei ole ainaista taxi tai kävelyongelmaa. Tänään, huomenna tai hyvin lähiaikoina pitää haarukoida autovuokraamojen hintoja ja systeemejä. En ole juuri koskaan tarvinnut vuokra-autoa, koska olen lähes aina omalla autolla liikenteessä.

Pariisin liikenne pelottaa joitakin matkakumppaneita, mutta Barcelonan keskustassa mopovilinässä ja Saksan monikaistaisella autobaanalla 160 km/h ajaneena ei Pariisin laitakaupunki voi olla juuri Helsinkiä kummoisempaa. Viikon päästä se tiedetään tarkemmin.

Nyt meitä on monta henkilöä, jolloin osa voi ottaa autosta koirat ja kamat ja loput jäädä parkkeeraamaan autoa jonnekin puolen maapallon kokoiselle parkkipaikalle. Tai viereiseen kaupunkiin.

Kerroinko jo, että sain liput sekä Ranskan Voittajaan, että Maailman Voittajaan, jota paikallisesti kutsutaan Mondialeksi. Reilusti 6:n koiran ilmoittautumista seuraa 1 sisäänpääsyyn oikeuttava lippu. Onneksi tuomarikollega lahjoitti saamansa 4 vapaalippua minulle, joten avustajat pääsevat edes toisena päivänä ilmaiseksi.
Tämän sillan alla on tilaa, jos rahat loppuvat kesken reissun.

Tässä kohtaa älkää edes ajatelko rahaa. Sitä ei saa miettiä siitä lähtien, kun lentoliput tilaa tai ensimmäiset koirien ilmiottautumiset maksetaan. Rahaa menee joka tapauksessa tällaiseen rumpaan joitain tonneja. Joten sitten, kun on pentuja, turha nähdä silmissä suuria setelipinoja. Niitä pinoja on syytä olla jostain muustakin tulonlähteestä, kun kilpaillaan Suomen rajojen ulkopuolella.

Se ekonomiasta, tämä on puhdasta hulluutta ja hauskaa harrastamista. Voisi sitä hullumminkin rahansa käyttää: uhkapeliin, aurinkorantamatkailuun, kesämökin ylläpitoon, keräilykokoelmien hankintaan jne jne. Tässä harrastuksessa näkee maailmaa, oppii eri kulttuureista, saa paljon ystäviä eri maista ja ehkä hitusen elämänkokemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti