Hae tästä blogista

torstai 27. joulukuuta 2012

Uusi koti pikkulinnuille

Olen kyllä taas niin iloinen. Kahden pienimmän eläimeni puolesta. Undulaattien!

Tessa ja Tuukka isommassa asunnossaan.


Olen kesästä asti etsinyt isoa käytännöllistä häkkiä undulaateilleni. Se löytyi juuri ennen joulua Kirkkonummen Faunattaresta! Ostin syksyllä jo yhden ison häkin, jossa oli omat jalat ja pyörät alla, mutta se oli isommille papukaijoille ja pinnaväli oli niin iso, että siitä olisi päässyt undulaatit läpi. Se meni virolaiselle kenneltytölleni heidän neitokakadunsa iloksi.


Sen jälkeen olen aina eläinkaupoissa tähyillyt isoja häkkejä ja monena iltana selannut tori.fi ja muita netin myyntipalstoja. Lintuja pidetään yleisesti aika pienissä häkeissä. Yhdellä lintuaiheisella keskustelupalstalla oli hyvä systeemi markkinaosastossa. Ensin oli eri lintulajien häkkien minimimitat eläinsuojelusäädöksessä. Jos myyntiin ilmoitettiin liian pieniä häkkejä, ylläpitäjä laittoi ystävällisen viestin ilmiotuksen perään, mikä on häkin kuutiotilavuus, ja mitä sen minimissään pitäisi olla. Ja että tässä häkissä ei saa pitää lintua kuin kuljetuksen tms. väliaikaisen tilanteen ajan.

"kyyhkyläiset"
Sisustin ostamani häkin pesualtaalla, ruokakipoilla, keinuoksilla, kalkkikivellä, hiekka-astialla, yhdellä vesiautomaatilla ja kahdella ruokakipalla. Myös tuoreruualle on pidikkeet. Oksat, joita minulla oli, on liian lyhyitä, joten haen ulkoa luonnonoksia, jotka samalla olisi vähän eripaksuisia. Näin kynnet kuluu hyvin tai ainakin, jos laitan hiekkapaperia oksiin joihinkin kohtiin. Toisen juoma-automaatin aion myös vielä laittaa häkkiin.

Näin keskitalvella on ihanaa, kuunnella lintujen sirkutusta. Linnunlaulua kuunnellessa voi itse laulaa, että "no onkos tullut kesä näin talven keskelle..." Nyt on laitettu ainakin kunnon pesä pikkulinnuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti