Hae tästä blogista

torstai 27. joulukuuta 2012

Oma joululahjani

Tein satsauksen vanhoille päivilleni ja tilasin loistavan lifestyle kuvaajan Krista Keltasen kuvaamaan muistoksi äiti-lapsi kuvat minusta ja poikasesta.

Koska asumme poikasen kanssa kahdestaan, on hänestä kovalevylläni gigatolkulla kuvia. Poikanen nukkuu, poikanen syö, poikanen leikkii, poikanen nauraa, poikanen makaa ja poikanen ryömii. Meistä yhdessä ei olekaan juuri muita kuvia kuin satunnaisia kännykällä itse meistä otettuja. Ja niissä yleensä minusta on vain puolet kuvassa.

Ihastuin Krista Keltasen kuviin, nähdessäni hänen kuvaamia kuvia vanhan työkaverini perheestä. Viimeinen silaus oli kun löysin Kristan kuvablogin. Uuuuuh! Päätin hetimiten, että tuo ihanalla tyylillä kuvaava kuvaaja vielä kuvaa meidät jonain päivänä. Ensin ajattelin, että yksivuotiskuvat voisi ottaa Kristan kuvaamana. Mutta minulla on nyt vauva ja yksivuotiskuvat voin ottaa itsekin, joten tuumasta toimeen hetimiten. Koska minä olen muka odottanut jotain, mitä todella haluan?

Kun esitin kysymyksen, voisiko Krista toteuttaa kuvaussession, kerroin samalla meistä ja elinympäristöstä sekä eläimistä. Kristan vastaus oli heti, että tottakai. Ja hevonen kuvaan! Hän inspiroitui suuresti ympäristöstä jo etukäteen ja varsinkin kuvatessaan. Meillä on ilmiselvästi samanlainen maku visualisteina ja kahdella sähköpostilla teema ja päivämäärä oli päätetty.

Ilma marraskuun lopussa oli syksyinen ja luonto karuimmillaan. Lehdet pois puista, luonto todellisessa lepotilassa, mutta äärimmäisen kauniina autenttiseen kuvaamiseen. Näin ympäristö ei myöskään vienyt huomiota, koska kuvat oli tällä kertaa otettu muotokuviksi. Värit luonnossa on tuona aikana minimissään, mutta minulle rakkaita luonnon sävyjä: erilaista ruskeaa, harmaata, vihreää, mustaa ja okraa.

Yksi kuvaussession tuotos on suurennettuna keittiön seinällä. Odessa, minä ja poikanen. Oma pieni perheeni.

Vaikeinta tämän session päätyttyä oli valita itselleni ne kuvat, mitkä haluan. Niin monta tunnelmaista hetkeä saimme tuon parin tunnin aikana tallennettua eri puolilla tallin ja kartanon alueita. Rakkaimmat eläimet – mäyräkoirat ja Odessa pääsivät meidän kuvaan. Koko perheeni koossa!

Pieniä maistipaloja perhealbumistani. Kunnioittakaa kuvaajan tekijänoikeuksia, älkääkä kopioiko kuvia. Kiitos.

Kuva: Krista Keltanen

Kuva: Krista Keltanen

Kuva: Krista Keltanen
Kuva: Krista Keltanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti