Hae tästä blogista

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Uudet tallisaappaat Englannista

Kun olin Englannissa maaliskuussa, näkyi monilla koirien kanssa lenkkeilijöillä kivoja nahkakärkisiä ulkoilusaappaita.

Samankaltaisia saappaita myy jotkin hevostarvikekaupat Suomessakin, mutta harvoin niitä näkyy muuten.

Cruftsin näyttelyssä asia palautui mieleen, kun niitä oli myynnissä useallakin myyjällä. Päätin ratkaista ongelman, johon olin joutunut uusien nahkasaappaideni kanssa.

Uudet hienot italialaiset ratsastussaappaani ovat juuri sellaiset, mitä halusinkin väriä ja mallia myöden. Mutta en voi käyttää niitä kurakelillä, nuoskalumella tai jos on muuten ulkons vähänkin kosteaa. Niiden paras käyttöaika on keskikesällä, kun on kaunista ja kuivaa. Eli harvoin.

Piti saada sopivat saappaat kaikkiin suomalaisiin keleihin ja normaaliin arkeen. Hööksin ratsastuskenkäni on palvelleet jo neljä vuotta ilman mitään hoitoa. Ne on vahvaa rasvanahkaa. Niillä on tehty tallihommia, ratsastettu ja lompsittu kurassa. Niiden kanssa olen käyttänyt minichapseja. Kura-aikana minichapsien kuminauha, joka kulkee kannan alta, kesää tosi paljon kuraa ja suttaa sitten joka paikan. Ilman minichapseja ratsastushousujen lahkeet lähtevät nousemaan ja pito on huonoa, kun housujen paikat loppuvat polven alle.

Tällaiset arkisaappaat, jotka kestävät käyttöä, mutteivat liian hienot kovaan käyttöön, olisi sopiva tuliainen itselleni. Koirat saivat pääsiäismunia ja karstan, linnut siemenkelloja, Odessa uuden turpahihnan, kani termospullosuojuksen vesipulloon ja vielä olemattomat kanatkin tunnisterenkaat. Poikanen sai yhtä jos toista myös pehmonallesta tennistossuihin, joten toki minäkin olin ansainnut oman tuliaisen.

Englanti jos mikä taitaa kuran ja veden. Samoin myös ulkoilun ja varsinkin ratsastuksen. Löysin kuin löysinkin Cruftsin koiranäyttelystä loputtomista myyntihalleista kojun, jossa valikoimaa oli malleissa sekä hinnoissa. Valitsin halvimmat, mutta kokonahkaiset saappaat, jossa sivuissa oli nyöritys. Piti kyllä ostaa vähän erilaiset, mutta ihastuin näihin, koska nahka oli samanlaista paksua rasvanahkaa kuin Hööksin kestävissä ratsastuskengissä.

Myyjää piti vain haastatella, kestääkö saapas ilman lisäpohjallisia -25 asteen pakkasen. Hänelle piti selventää, että olen Suomesta. Englannissa kun tuskin tavataan ratsastaa -25 asteessa tai muutenkaan näy sellaisia lukemia. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että silloin minäkin pysyn sisätiloissa.

Nämä on ihanat! Nilkka taipuu helposti, mutta muuten jämäkät. Ei tule kylmäkään. Hinta oli 49 puntaa. Ihanan halpaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti