Hae tästä blogista

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Hevostaidetta ihailemassa

Sitä johkaantuu monasti yllätyksellisiin paikkoihin. Jälleen kerran löysin itseni henkeä haukkomasta – tällä kertaa en mistään eläinten joukosta, vaan taiteen parista.

Tiistaina kävin ostamassa kärryt pilkkuponille ja samalla matkalla lupasin ottaa kouluratsastusvalmentajalleni yhden hänen tilaamansa hevosmaalauksen mukaan. Luulin hakevani taulun joltain taiteilijalta ovensuusta. Astuimme kuitenkin sisään ulkorakennukseen, joka toimi sekä ateljeena, että pienenä näyttelytilana.

Dace Strausan elävät maalaukset ihastuttivat valtavasti. Hän on Suomeen muuttanut ja Porvooseen studionsa asettanut latvialainen. Hevoset ja eläimet kiehtovat häntä ja sen näkee tauluista. Liike, ilmeet, eleet, anatomia – kaikki on maalauksissa kohdallaan. Melkein voi nähdä höyryn nousevan hevosen lihaksista.

Ihailkaa kuvaamiani tauluja. Ne ovat luonnossa vielä paljon elävämpiä. Niin ja kaunis valmentajani taulu on alimmaisena. Odottaa kehyksiä ja paikkaa kodin seinällä. Kuvassa valmentajani kaksi aiemmin omistamaa hienoa kouluhevosta ikuistettuna kauniiksi muistoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti