Hae tästä blogista

perjantai 28. tammikuuta 2011

Ohikulkumatkalla bongattua: Halikatti


Minulla on tapana piipahtaa aina eläinkauppaan, missä tahansa kuljenkin. Aina löytyy jotain hauskaa ja näkee erilaisia tarvikkeita ja uutuuksia. Olin aikanani työharjoittelussa Porin Akvaariokeskuksessa ja siitä jäi innostus eläinkauppojen tunnelmaan.

Ei ole kerta tai kaksi kun on ulkomaillakin tullut pysähdyttyä eläinkaupan ohitettuani. Yksi suosikeistani on Husqvarnassa Ruotsissa, jonka löysin sattumalta. Tai oikeastaan siellä on kaksikin. Toisen löysin etsiessäni sitä ensimmäistä jollain toisella reissulla.

Usein ulkomaan näyttelyreissuilta tulee ostettua jotain tuliaisia koirille. On pantaa Puolasta ja Ruotsista. Näyttelynumeron pidike Espanjasta ja keittiön koirapeti ja monta ratsastus- ja hevostarviketta Ruotsista. Kira sai hienon hollantilaisten käsintekemän nahkahihnan Englannista viime keväänä. Monasti joku reissu muistuu mieleen jostain tavarasta joka on eläimille ostettu. Eli kun kaverit kysyy jostain kivasta tarvikkeesta, se on jostain hornantuutista.

Eikä oikeastaan tarvi mennä pidemmälle, kuin Espooseen, niin Kierrätyskeskuksen pehmolelulaarista on löytynyt tähän taloon useampikin nalle ja ötökkä suolistettavaksi.

Olin tänään työasioissa Klaukkalassa ja silmiini osui sattumalta myymälä nimeltä Halikatti. Päätin, että kunhan pääsen tapaamisesta, ajan samaa reittiä ja poikkean ehdottomasti ulkoapäin melko suurelta vaikuttaneeseen myymälään. Sitä se todella olikin. Koko suuri hallirakennus oli täynnä erilaisia tarvikkeita, ruokia ja häkkejä. Mutta yleisilmeeltään selkeä sekä avara.


Täydellinen tavaratalo josta löytyi aivan kaikkea, mitä vain ajatella saattoi. Ruokaa löytyi kaikille eläinryhmille hevosesta marsuun samoin tarvikkeita, pantoja, petejä, hoitovälineitä, häkkejä...
 Myymälän lisäksi tiloissa toimii myös kissojen ja lemmikkieläinten hoitola. Siinäpä vinkki pikkujyrsijöiden omistajille, sillä Klaukkala tekee vain pienen mutkan Tampere-Helsinki moottoritieltä, mikäli olette matkalla Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Ystävällinen henkilökunta antoi luvan valokuvaukseen, joten jaan tämän mukavan kokemuksen nyt teidän kaikkien kanssa. Pieni pitkäkarvainen (tottakai!) marsuherra(tar) pääsi myös kuvaan. En lähde tässä arvaamaan tämän marsun rotua, kun se jäi tarkastamatta, mutta se voi olla sheltie. Marsurotuja voitte arvuutella marsuharrastajien sivulla.

Nuorena omistin tällaisen pitkäkarvaisen marsun. Ostin sen jostain näyttelystä jyrsijöitä harrastavan ystäväni avustuksella. Se oli väriltään kermanvaalea ja maksoi maltaita. Voin etsiä sen valokuvan jonain päivänä ja skannata sen tänne nähtäväksi. Muistan, miten öljysin ja nyytytin sen karvoja jotta ne eivät kuluisi. Morris oli sen nimi..

Kiertelin aikani myymälää ja yhtenä kivana tuotteena siellä oli suomalaisvalmisteiset makuualustat, joissa luki teksti "vahdin paikka".

Myymälässä kulki välillä lyhytkarvaisen weimarinseisojan pentu ja vanhempi corgi. Kuulemma myymälässä olevat koirat käyvät varkaisilla alussa, mutta oppivat nopeasti jättämään houkuttelevasti oikealla korkeudella olevat luut hyllyyn. Mietin vaan, että mitenköhän saisin vastaavassa tilanteessa Simoa pysymään erossa luista. Tuskin millään. Tulette tutustumaan vielä tähän tapaukseen.

Tuliaisiksi tuli tänne kodin lemmikkitarhaan "vain" hauskat herkkupalat kaneille. Kun ne saavat omansa, lupaan ikuistaa "hampurilaiset" ja "jäätelötötteröt" myös tänne blogiin.

Ensi viikolla olen menossa Tukholmaan ja lupaan bongata sieltä joitain kivoja ostospaikkoja lemmikkien ystäville.  Esiselvitys parhaista paikoista on vielä kesken, mutta luotan hyviin kontakteihini ja kaikki lemmikkipaikat paljastavaan nenääni.

Helmikuussa on tulossa myös näyttelymatka Tallinnaan, jonka aikana myös tulen käymään sikäläisessä lemmikkieläinliikkeessä, jonka viime vuonna löysimme ystävieni kanssa. Koska joka maassa ja kaupungissa aina tulee piipahdettua lemmikkieläinkauppoihin sekä koira- ja hevostavaraliikkeisiin, tulette saamaan raporttia aina mikäli minulla on vain kamera mukana. Kännykkä nyt ainakin.

Toivottavasti jatkossakin kauppojen pitäjät ovat yhtä suosiollisia, kuin Halikatin henkilökunta tänään. Pistetään shoppailukierros pystyyn ja parhaat vinkit jakoon, niin tuotteista, ostospaikoista kuin muistakin näkemisen arvoisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti