Hae tästä blogista

tiistai 17. toukokuuta 2011

Marian heppakoulu osa 3

Centan harja saa extrakohtelua – jälleen kerran.
Marian heppakoulu on päässyt osaan kolme. Kesä kolkuttaa ja kuraa on – jossei muualla, niin ainakin hevosten selässä. Eipä hätää, sillä Maria tulee aina yhtä innokkaasti kampaamaan ja harjaamaan ystäväänsä Centaa.

Nyt kun Centalla on oma harjaboxi ja monta harjaa Marian toimesta, sen piti tietysti saada metallinen harjakampa. Centan harja on venähtänyt viime vuosien aikana. Piehtaroidessa se puikottuu mutapaakuille ja Marian hartain työ kuluu jouhia yksitellen selvittäessä.
Pusuilta ei voi välttyä. Mutta Centa ei niistä juurikaan piittaa.

Centa seisoo rauhallisesti ja tyynenä vaikka monta tuntia Day Spa hoidossaan tallin käytävällä. "Espanjalainen sisäkkö" puhuu, häärää ja selittää niin Centakin tietää mikä toimenpide on milloinkin vuorossa. Se on aika tärkeää.

Kun muiden heppakouluihin kuuluu kaikenlaisia kavion nostamisia tai muita temppuja, Centan hoivaan kuuluu pusut. Niitä saa, kun kurottuu kohti leipäpaljoja, joita Maria auliisti tarjoilee. Pusujen kera.

Huomaattehan, että Maria on pukeutunut asianmukaisesti ratsastushousuihin. Näin harjaustoimenpiteestä tulee kokonaisvaltainen ja Maria pääsee asianmukaiseen countryhenkeen.

Tällä kertaa ne tulivat alkuperäiseen käyttöönsä, sillä oman ratsastuskertani päätteeksi Maria pääsi Miss O:n selkään loppukävelyjen ajaksi. Näin Maria on kolmas henkilö, joka minun lisäksi on siihen selkään istunut. Jännitys oli kova, mutta neljä-viisi kierrosta sujuivat mallikkaasti satulan etukaarta rutistaen. Ehkä tässä kohtaa kuuma arabiveri ei ollut turvallisen tunteen luovuttaja, mutta matka maahankaan tosin ei olisi ollut korkea. Maria pinnisti selässä silti urheasti. Hyvä, urhea heppakoululainen Maria!

1 kommentti:

  1. Rodeo ja country tyylillä mennään :) seuraavaa kertaa odotellessa :)

    VastaaPoista