Hae tästä blogista

tiistai 16. elokuuta 2011

Paluu arkeen ja kotiin

Kahden kaupungin välillä matkustaminen ja eläinlauman organisointi vaatii aina jonkin verran ponnisteluja. Onneksi on iso auto ja kaikki koirat mahtuvat matkustamaan mukana. Samoin työ kulkee läppärilaukussa mukana osoitteesta huolimatta. Vain kanit ja undulaatit ovat pysyneet toistaiseksi koko kesän samassa paikassa, mutta niiden ruokinnasta on huolehdittu täällä Siuntiossa hyvin ystävien toimesta. Kolme kania asustaa kesäkaneina ystävien luona lähistöllä, joten sekin helpottaa kesän aikana hoitotoimenpiteitä.

Olen pystynyt näillä järjestelyillä olemaan pitkiä viikonloppuja Porissa, tekemään töitä sieltä käsin ja harrastamaan sieltäkäsin näyttelyitä ja koetoimintaa. Ilman sen ihmeellisempää lomaa nämä tauot ovat tehneet kesästä kesän ja antaneet vähän lomatunnelmaa työn oheen.

Eikä kesää ilman pentuja. Poriin syntyi uusimmat pentuni heinäkuussa (karkeakarvaisia mäyräkoiria) ja pomppiipa siellä myös kaksi pentuetta kaninpoikasia.

Tietysti se vaatii organisointia siirrellä laumaa paikasta toiseen, sillä mukana on seurattava tarvittava määrä hihnoja, ruokakuppeja, ruokaa, peittoja, kampoja, trimmausvälineistöä jne. Onneksi koirat ovat yhtä kotonaan molemmissa paikoissa, niin itselle paikkakunnan vaihto on helppoa. Samoin pakettiauto, jossa on kiinteä sekä turvallinen kuljetuskalusto ja paljon vakiotarviketta helpottaa kulkemista.

Koirilla on selvästi kaksi johtajaa ja kaksi kotipaikkaa. Ne ovat sopeutumisen mestareita, vaikka me ihmiset emme uskalla siihen useinkaan luottaa. Pikemminkin uskon, että mitä enemmän ihminen yrittää tasoittaa tietä ja kuoppia koiran elämästä, sitä huonommin sopeutuminen sujuu. Kun tervepäisellä ja hyvähermoisella koiralla on vakaa ja hermostumaton johtaja, joka ei tee kaikista muutoksista numeroa, ei koirakaan näe olosuhteiden muutoksessa mitään kummallista.

Ajatuksia ja kirjoitusten aiheita on kerääntynyt pitkin kesää ja ajettuja kilometrejä. Monesta kesän kokemuksesta voin ammentaa kerrottavaa vielä pitkälle talveen. Lehtien suurkuluttajana olen törmännyt moneen mielenkiintoiseen artikkeliin ja ilmiöön erityyppisissä erä-, koira-, hevos- ja sanomalehdissä, joita haluan jakaa teidän kanssanne. Monta tuotetestiä on tulossa. Samoin tapahtumien reportaaseja.

Ihana, ihana syksy ja arki palaa!

Nenu ja Baba ovat eläneet huoletonta koiranpennun elämää koko kesän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti